Χαμηλότερο πόνο στην πλάτη από το σπριντ

Κάθε δραστηριότητα στην οποία δεν εμπλέκεστε σωστά στους σωστούς μύες στους γοφούς, στην πλάτη και στο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη. Το Sprinting είναι μια από τις πολλές δραστηριότητες που οδηγούν ή αυξάνουν τον πόνο που βρίσκεται στην οσφυϊκή περιοχή της πλάτης. Η ακατάλληλη προπόνηση ποδιών, ή ο τρόπος που γυρίζει το πόδι σας, μπορεί να επηρεάσει την οσφυική καταπόνηση. Το άλμα και η ασφυξία που σχετίζεται με το σπριντ μπορεί να είναι ένας άλλος ένοχος του πόνου.

Αρχική απάντηση

Είναι δυνατό να εκτοξεύσετε ή να τραβήξετε κάτι στην πλάτη σας με την κατάρτιση πάρα πολύ σκληρά ή την έναρξη ενός νέου προγράμματος άσκησης. Ο πόνος στην πλάτη που δεν επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες σημαντικά, που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να μπείτε και να βγαίνετε από το κρεβάτι με ευκολία, μπορεί να μην είναι σοβαρό πρόβλημα. Περίπου 80 τοις εκατό του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα πλάτης σε μια ή την άλλη στιγμή, με μόνο το 10 τοις εκατό να είναι αρκετά σοβαρό για να απαιτεί χειρουργική επέμβαση, σημειώνει η Αμερικανική Ένωση Χειροπρακτικής. Ξεκουραστείτε για λίγες μέρες, πασπαλίζετε την πληγείσα περιοχή και αποφύγετε τις σπινθήρες ή άλλες αγχωτικές αθλητικές δραστηριότητες ή ανυψώνετε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Χρησιμοποιήστε αντιφλεγμονώδη φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για να βοηθήσετε με πόνο και πρήξιμο.

Διάγνωση

Όταν αντιμετωπίζετε τον κατώτερο οσφυϊκό πόνο που υπάρχει εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε μια σωστή ιατρική διάγνωση από το γιατρό σας προτού συνεχίσετε το πρόγραμμα σπριντ σας ή οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Ενώ το σπινθήρισμα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο παρατηρείτε τον πόνο, μπορεί να υπάρξει μια σημαντική υποκείμενη κατάσταση όπως ένας δίσκος κήλης, σπονδυλική στένωση ή εκφυλισμός δίσκου, γεγονός που δημιουργεί πιο σημαντικά φυσικά προβλήματα. Μια απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού ή μηχανή μαγνητικής τομογραφίας λαμβάνει εικόνες των οστών, των νεύρων και των μυών της σπονδυλικής στήλης, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να αξιολογήσουν σωστά ποια είναι η αιτία του προβλήματος και πόσο σοβαρή είναι. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει πότε και πόσο επιθετικά μπορείτε να επιστρέψετε στο σπριντ.

Προετοιμασία σπρινγκ

Μόλις σας δοθεί το ΟΚ από το γιατρό σας για να επιστρέψετε στην κατάρτιση, είναι σημαντικό να αναπτύξετε μια ρουτίνα τεντώματος που τεντώνει επαρκώς τα πόδια σας και την κάτω πλάτη. Οι σφιχτές κώνοι προκαλούν πόνο στην πλάτη επειδή η έλλειψη ισορροπίας τραβάει τους γοφούς, τεντώνοντας την οσφυϊκή περιοχή. Ξεκινήστε από το έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι τεντώνετε όλους τους σχετικούς μυς κατά το σπρινγκ. Εάν η πλάτη σας έχει πόνο ή σας αφορά, καθίστε στο έδαφος για να τεντώσετε και να αγγίξετε τα δάκτυλα των ποδιών, τραβήξτε τα τετρακέφαλα προς τα πίσω και σηκώστε τα hamstrings μέχρι τον ουρανό. Η τοποθέτηση μειώνει την βαρυτική έλξη στην πλάτη σας όταν κάμπτεται, μειώνοντας το περιστατικό τραυματισμού. Μην ξεχάσετε να τεντώσετε τα χέρια σας και την άνω περιοχή του στήθους, επειδή η κίνηση του βραχίονα είναι εξίσου σημαντική με την κατάλληλη μορφή σπριντ.

Εργασία στο έντυπο

Ο προπονητής ή ένας φίλος σας παρακολουθεί τη φόρμα σπριντ σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τίποτα για να δημιουργήσετε ανισορροπία ή στέλεχος. Η χρήση βιντεοκάμερας ή διάδρομου με καθρέφτες σας βοηθά επίσης να δείτε ζητήματα φόρμας, σημειώστε τους ορθοστατικούς και τρέχοντες ειδικούς Wendy Shroeder και Marie-Catherine Bruno. Επικεντρωθείτε στη διατήρηση των γοφών ίσια χωρίς περιστροφή καθώς τα πόδια σας εκτείνονται μπροστά σας στο γόνατο. Οι Sprinters φέρνουν τα γόνατα ψηλότερα για να πιέζουν προς τα κάτω σε πιο σταθερή μόδα σε σύγκριση με τους δρομείς απόστασης που φτάνουν προς τα εμπρός με τα πόδια για μακρινούς βήματα. Οι ώμοι θα πρέπει να χαλαρώνουν καθώς ρίχνετε τα όπλα προς τα εμπρός ως μια μέθοδο αύξησης της πρόωρης προώθησης.