Noni για την ακμή

Η ακμή, μία χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος, συμβαίνει όταν οι πόροι μπλοκαριστούν με σμήγμα ή φυσικό έλαιο δέρματος. Αν και δεν είναι ιατρικά σοβαρή, η ακμή μπορεί να είναι άσχημη, επηρεάζοντας την εμφάνιση, τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση. Ένας δερματολόγος μπορεί να συστήσει τοπικές κρέμες και αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της ακμής. Μερικοί άνθρωποι στραφούν σε βότανα, συμπεριλαμβανομένων των εκχυλισμάτων noni, για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα ακμής. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσετε το noni για ακμή.

Χαρακτηριστικά ακμής

Η πρωταρχική σκανδάλη για τις φλεγμονές ακμής αλλάζει τα επίπεδα των ορμονών, τα οποία προκαλούν την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος. Περιποίηση του δέρματος Οι γιατροί σημειώνουν ότι τα βακτήρια δεν προκαλούν ακμή, αλλά τα επιδεινώνουν προκαλώντας φλεγμονή και λοίμωξη. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί ως comedones, που ονομάζονται επίσης whiteheads και blackheads. Η φλεγμονή που προκύπτει από την παρουσία βακτηριδίων μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό των παλμών – μικρά, ανυψωμένα κοκκινωπά σπυράκια με λευκά κέντρα – και ακόμη και κύστεις, οι οποίες είναι κοκκώδεις θρόμβοι που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα. Αν και η ακμή συνήθως προσβάλλει τους εφήβους, οι γυναίκες στις ηλικίες των 40 και 50 δεν εξαιρούνται · οι κυματιστές ορμόνες που οφείλονται στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα. Η χρήση λιπαρών καλλυντικών, ορισμένων φαρμάκων και οικογενειακού ιστορικού μπορεί να συμβάλει στην ακμή.

Noni Ιστορία και Παραδοσιακές Χρήσεις

Το φυτό noni – βοτανικά γνωστό ως Morinda citrifolia και ονομάζεται επίσης ινδική μουριά, morinda και άγρια ​​πεύκα – είναι ένας αειθαλής θάμνος μητρική στην Ασία, την Αυστραλία και την Ταϊτή. Τα ανώμαλα, κίτρινα λευκά φρούτα που είναι βρώσιμα παρά τη δυσάρεστη γεύση και τη μυρωδιά τους, έχουν χρησιμοποιηθεί από θεραπευτές της Πολυνησίας από την αρχαιότητα για τη θεραπεία του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της αρθρίτιδας, το noni χρησιμοποιήθηκε επίσης ως τονωτικό για να παρατείνει ΖΩΗ.

Συστατικά και αποτελέσματα

Τα φρούτα Noni περιέχουν αιθέρια έλαια με ανθρακινόνες, καθώς και ουσίες που ονομάζονται morindone και alizarin. Το Drugs.com, το οποίο παρέχει ιατρικές πληροφορίες στους καταναλωτές, αναφέρει ότι ένα αλκαλοειδές που ονομάζεται ξηρόνη έχει απομονωθεί για ιατρική, μαγειρική και βιομηχανική χρήση. Η ξηρόνη μπορεί να λειτουργήσει σε μοριακό επίπεδο για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο δέρμα. Η Συμπληρωματική και Εναλλακτική Υγεία του Blue Shield αποδίδει τα φρούτα με αποτελέσματα βελτίωσης του ανοσοποιητικού, λέγοντας ότι το noni μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενώσεων που ενεργοποιούν τα λευκά αιμοσφαίρια.

Ερευνα

Οι βοτανολόγοι και οι naturopaths συμβουλεύουν το noni ως θεραπεία ακμής λόγω των αντιληπτών αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα σε εργαστήρια και ζώα που υποστηρίζει αυτές τις πεποιθήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανθρώπινες κλινικές δοκιμές. Σε μια κλινική μελέτη που διενήργησε ο R. Usha και συνεργάτες του και δημοσιεύθηκε στο τεύχος του 2010 για τα Εθνοβοτανικά Φυλλάδια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εκχυλίσματα morinda ή noni είχαν ανασταλτικές επιδράσεις κατά των E. coli, S. aureus, C. albicans και Άλλα κοινά παθογόνα. Σε μια άλλη κλινική μελέτη, που διεξήχθη από τον Simla Basar και συνεργάτες του και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου του 2010 της “Φυτοθεραπευτικής Έρευνας”, ένας πολτός φρούτων noni δούλεψε όπως και η υδροκορτιζόνη στη μείωση της φλεγμονής σε αρθριτικούς ποντικούς.

Δοσολογία και θέματα ασφάλειας

Για να πάρετε το noni για ακμή, μπορείτε να το πίνετε σαν χυμό. Πολλά εμπορικά προϊόντα έχουν μειώσει την δυσάρεστη οσμή και γεύση του noni. Το Blue Shield συνιστά 4 κιλά χυμού την ημέρα, 30 λεπτά πριν το πρωινό. Το Noni διατίθεται επίσης σε μορφή κονιοποιημένου κονιοποιημένου φαρμάκου · είναι γενικά ασφαλές να λαμβάνετε 500 έως 1.000 mg την ημέρα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε Noni. Μην πάρετε το noni εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.